torsdag 31. oktober 2013

Unngå hvitt på soverommet.

Etter litt Research på nettet, før jeg skal begynne å planlegge oppussing av soverommet så fant jeg mye interessant så er verdt å tenke litt over før man begynner oppussingen.
 
Farger påvirker oss mer enn vi tror, og det spesielt på soverommet. På et soverom er det viktig med en lun og sval stemning, som er tilrettelagt for god søvn.
Det som er så interessant er at de aller fleste av oss reagerer og oppfatter primær- og sekundærfargene, samt sort, hvitt og grått veldig likt, mens inntrykkene begynner å variere når vi beveger oss ned i tertiærfargene, altså farger som er blandet sammen, for eksempel guloransje.Det finnes altså et slags «fasitsvar» på hvordan et menneske opplever en farge, og hvordan den får oss til å agere. Det finnes likevel unntak. Spesielt opplevelser under oppveksten kan påvirke våre assosiasjoner til fargene. Mennesket har alltid vært opptatt av farger, og det er gjort og gjøres fortsatt en mengde forskning på feltet.
 det lønner seg å styre unna typiske energiske farger som gult, rødt og oransje på soverommet, fordi de vil gire oss opp framfor å få oss til å slappe av. De andre fargene du bør unngå er nok kanskje ikke like logiske.
Sort er en farge vi assosierer med sorg, depresjon og tap, og kan føre til tungsinn. Dersom du vil ha et soverom som er en lun og mørk hule, kan du velge en farge som er nesten sort, som for eksempel iris (red.anm. mørk lilla).
De andre to fargene du helst skal unngå, er nok svært vanlig i de norske hjem. Hvitt er en farge som er veldig unaturlig for mennesket å oppholde seg i. Den er en katalysator for migrene og gir underbevisstheten en viss uro. Dette kan du for øvrig unngå hvis du dekker større deler av veggene med bilder, bruker tekstiler med farger eller andre ting som myker opp inntrykket. Grått er imidlertid den verste fargen du kan ha på soverommet, og kan gi en følelse av uro og tungsinn, likegyldighet og tiltaksløshet - ikke minst kan den sabotere sexlivet
En fin huskeregel er at de kalde nyansene i fargesirkelen er avslappende for oss, for eksempel grønt, blått og kjølige lillatoner. De varme vil også fungere, men gjerne i dusere nyanser. Det er dermed grønt, blått og lilla som tilrettelegger for en god natts søvn.

Hvitt har vist seg å være en katalysator for migrene. Forskning har også vist at de som jobber i hvite kontorlokaler presterer dårligere og har høyere sykefravær enn andre.
Likevel er dette en farge som blir brukt i de aller fleste kontorlokaler og nybygg i dag.
Fargene rundt deg, kan også påvirke stressnivået, også her vil farger som gult, oransje og rødt gjøre deg mer stresset.
Så konklusjonen er da altså at det er viktig å fokusere på hvilke farger som roer ned, og det er altså de kjøligere nyansene. Et oppholdsrom bør imidlertid alltid inneholde varme og kalde farger, ellers kan det oppfattes som kjedelig.




 

onsdag 30. oktober 2013

I kveld har jeg kost meg med med litt surfing.

Og selvfølgelig fikk jeg klikket noen godsaker hjem i posten. Denne gangen var det barna som var heldig... eller, kanskje det er mor som blir mest glad for dette, hvem vet? ;)
 
 
Litt sengetøy.
oppbevaring på gutterommet og en søt kanin gulvmatte.
Små gleder.
Ha en fortsatt super uke.


onsdag 23. oktober 2013

Her strikkes det.

Koselig strikke oppskrift fra sandes garn. Har brukt et annen garntype vell og merke, så fargene er en smule annerledes. Jeg er typen som går inn i en strikkebutikk, kjøper garn til f.eks en lue eller strømper, og kjøper billigere garn et annet sted. Denne luen kostet meg til sammen 9 kr. Da er det gøy å strikke!
 
På dette bildet var den ikke helt ferdig, har strikket den ferdig nå, men har heklet noen søte små blomster som jeg skal feste på. Og det må jeg bare si, at hekling er IKKE min sterkeste side, strengt tatt har jeg aldri kunnet hekle, men her er videoen som lærte meg disse blomstene.
 
 
 
Her er settet jeg holder på med (lånt av www.sandesgarn.no)
 
 
Og her er begynnelsen
 
 
 


Håper alle har en fortreffelig uke.

Her i heimen er det hvert fal fullt kjør om dagen, jobb, spise middag og legging. Har fått tid til litt håndarbeid innimellom og det må til for å få den ordentlige roen.
 
Høstmørke har virkelig meldt sin ankomst, regnet, vinden og den sure kulden er komt for fullt. Vi her hjemme koser oss hvert fal med lune inne dager.
 
- eplekassene er listet opp med masse inspirasjon.
 
 

torsdag 17. oktober 2013

Let there be light

Jeg kan banne på at de fleste Trend bloggere har en slik en i hjemmet sitt. De er jo bare så rå og ikke minst gir ett flott lys.
Jeg så nettopp at de er begynt å selge de på clahs ohlson og nå til en rimelig penge. Så løp å kjøp.


Litt inspirasjon i natten.

I LOVE GULT
 

Gotta love it.





NIB har lansert et utrolig flott nett magasin

Her er det virkelig verdt en titt. Du kommer til å elske det. Mye god inspirasjon, masse flotte bilder og tips.
 
 
 
Magasinet finner du HER
 
God fornøyelse.

Jeg kjører nok en gang på med happylights.

Går man noen gang lei disse lyslenkene. Det skaper en så god og lun stemning. Helt perfekt i disse høst tider. Hadde egentlig pakket den bort før sommeren. Og gjett om jeg ble glad da den plutselig dukket opp igjen i en av eskene. Helt suuuper
 


Jeg er så KLAR!!

Dette har jeg gledet meg til så vanvittig lenge nå. Og jeg sier bare
 
BOLIGMESSEN HERE I COME
 
 
 
Håper jeg ser DEG!


Helhet.

En smule usikker på om jeg Elsker det, eller hater det... rett å slett.. MEN, det skal være sagt at det ble bedre enn jeg hadde trodd i forhold til at jeg totalrenoverte spisestuen. Så da får vi se hvor lenge det får stå.
 


En smakebit av den fargespreke hyllen.

Jeg har da slått på stortrommen å kjøpt en sommergul maling i håp på at kalde, triste høstkvelder likevel lyser opp heimen. Og enn så lenge funker det som bare det.
En liten titt på spisestuen.
Lammeskinnet skaper en fin kontrast mellom det lune og spreke.
 
 

Ja, jeg har vært på kremmerhuset...... igjen...

Har vært på leit etter noen stilige sitteputer til de nye stolene jeg har vært å hentet meg fra finn. Kom over noen supre, og jeg som er i min lille fargerike verden var disse helt perfekt. Grafisk og ORANSJE! Det kan nesten ikke bli bedre.
 



onsdag 16. oktober 2013

Hei du vakre Torsdags morgning

I dag skal jeg begynne å vise fram denne lekre lysestaken fra kremmerhuset. Og ja, ALLE har den, men det kan jeg for så vidt godt forstå. Denne har bare et helt unikt design og den fås til og med i flere farger. Slå dere løs, kremmerhuset har masse gode tilbud for tiden.

 
 
HA EN STRÅLENDES DAG.

tirsdag 8. oktober 2013

Gir meg ikke med ''disse'' gule tankene mine.
 
Mitt nyeste prosjekt er kjøpt å betalt, og etter 2 dager med jobbing skal jeg bruke en hel fri dag på å male og style en kjedelig og enkel ikea hylle til å bli ett blikkfang i spisestuen. Jeg gleder meg vilt. En smakebit på det jeg planlegger.
 

 
VOILA
 
wish me luck
 



søndag 6. oktober 2013

Sa noen GULT?
 
Hmm.. Tror kansje det var meg som sa det.. Er virkelig gult kult? Eller er det meg som er heeelt på jordet her? Kansje jeg er dønn på feil årstid, men det får så være. Visst jeg er en av de heldige som overleverer mørketiden uten forferdelige humørsvingninger, sur og grettenhet, kansje til å med få slippe ''vinterdepresjonen'' så må det drastiske tiltak til.. som f.eks en dæsj av en lys og klar farge. Dette er oppskriften til en fin høst tid folkens. Trust me.
 
 
 

Fra kaos til Kaos.
 
 
For en helg.
Denne helgen har blitt beriket med søvnmangel, hyperaktive barn, sykdom og på toppen av det hele en god del jobbing.
De fleste synger ut ''endelig helg'', men jeg, jeg får endelig juble at nå er helgen over. Og grunnen til dette er rett å slett fordi at nå ha jeg fri i 2 hele dager, ungene skal i barnehagen, husfar skal på jobb, og min bestevenn skal være SENGEN! Jippi. Planen min er å hente meg inn igjen etter sykdom og intensiv jobbing, og lade opp til en ny uke. Det skal bli himmelskt.
 
Huset her er i høstmodus, sånn bortsett fra at jeg har fått gult på hjernen, så er det meste byttet ut i varme og lune farger og putetrekkene er byttet ut med en litt grovere look.
De duse pastellfargene er pakket ned for denne gang. Klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg syns det er deprimerende eller koselig for egentlig liker jeg høsten ganske godt. Elsker å sitte å under et pledd, masse stearinlys og lune deilige farger rundt meg. For meg er den en form for trygghet og det gir en god følelse.
Samtidig så er det utrolig trist at sommeren nå er på hell og mørket er så godt som kommet. Regnet, vinden og masse drittvær er kommet. Så, i bunn og grunn litt blandete følelser der å da.
Men siden jeg da skriver litt lengre oppe at jeg har fått gult på hjernen, det er helt sant. For i år har jeg bestemt meg for å ha en kontrast farge i interiøret, slik at ikke alt blir så ''dystert'' og da ble det gult. Skal sysselsette meg med litt DIY og flette gulfargen inn i interiøret. Blir spennende å se.
 
Ha en knall uke.
 
 
 

 

torsdag 3. oktober 2013

Here we og!

 

For en dag.
Egentlig var planen å stå opp grytidlig og begynne stylingen av hjemmet. Istedenfor tok min flotte kjæreste med seg barna i barnehagen og ''vekker klokken'' min var long gone. Så istedenfor kom jeg dinglende ned trappene i halv elleve tiden, sturet meg i dusjen for å så få en smule panikk når jeg så vognen til snuppa stod igjen hjemme. Klokken var elleve, og sovetiden i barnehagen var halv tolv. Så da heiv jeg på meg det første og beste og kastet meg i bilen for å levere vognen før hun skulle sove.
Hjem igjen for å sette i gang med syslene mine. Ble sånn ca. overhodet ikke ferdig med det jeg skulle gjøre før jeg måtte hente barna i barnehagen så nå står ting på hodet her i heimen. Heldigvis møter jeg en ny fridag i morgen og da skal helgen gjøres klart for fullt her i huset.